Sunday, April 21, 2013

akukah JUWITA (Rina farizq)

Tajuk Buku : akukah JUWITA 
Penulis : rina farizq
Penerbit : kaki novel
m/s 644

Sinopsis Belakang Buku:
Orang kata cinta itu indah, tapi tiada lebih indah andai cinta itu tiada rintangan. Bila kita hadapi dan bersama mengharungi rintangan itu, kita akan lebih menghargai orang yang kita cintai.

Minah, menemui beberapa lelaki yang hadir dalam hidupnya namun hanya seorang yang mampu menemukan cinta sejatinya. Mungkin Gaban, lelaki yang membesar bersamanya di kampung tetapi selalu bersengketa dan memanggilnya 'Timun Kecut'. Tetapi mungkin juga Rifki, si mamat poyo yang memang gemar berjenaka dan mengusik. Atau si budak jahat yang mengharu-birukan hidupnya dan terus buat hari-hari yang dilaluinya semakin mencabar kesabarannya.

Ulasan:
Ini merupakan buku pertama rina farizq yang saya baca. Kiranya tak menyesal saya beli buku ini kerana ini adalah one of top sales masa tuh....perjalanan cerita memang menarik tapi saya rasa boleh dioleh dengan lebih detail beberapa watak seperti watak kak ros yang agak sedikit sahaja di berikan penekanan. 

Watak kelakar Rifki memang kelakar dan banyak jugak saya ketawa. Bab2 feeling agak touching jugak cuma tak sangka pulak ending berlainan dengan apa yang saya harapkan...penulis memang pandai mengolah perjalanan cinta Minah dengan 3 lelaki ini...dan endingnya pun agak bersahaja dan last2 tu saya dah boleh agak Minah akan kahwin dengan siapa...kalau nak tahu Minah pilih siapa, kenalah baca buku ini dan saya akan terus membeli buku beliau kerana tak boring dan tak terasa yang saya telah menghabiskan 644 mukasurat kesemuanya...teruskan usaha RF...

Rating : **** (berbaloi membelinya)

2 comments:

  1. Tq....sudi baca and review Akukah Juwita?....dapatkan Miss XL yg akan terbit pada Disember 2013 dan sambungan Akukah Juwita? - Juwitaku Sayang tahun depan insyaAllah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah saya akan beli...

      Delete

Related Posts with Thumbnails